Video’s

Stichting Help Afghanistan

Vanaf april 2022 worden de nieuwe video's tussen de nieuwsberichten geplaatst. Daardoor ontstaat er een overzichtelijker beeld van de diverse acties de de Stichting Help Afghanistan uitvoert.

Maart 2022 Humanitaire hulp aan slachtoffers nabij Herat (Badqis).

In de drie video’s, die opgenomen werden door ons team ter plaatse, de vrouwen vertellen: “We hebben honger, er is brood noch water!” Er is werkelijk niets te eten en te drinken… 

Ook de kinderen hebben daardoor een tekort aan noodzakelijke voedingsmiddelen. Het is moeilijk om niet de moed te verliezen. Stichting Help Afghanistan komt deze mensen te hulp.

Februari 2022 Ons team in Paghman, nabij Kabul.

In de video hieronder ziet u ons team in Paghman. De mensen bedanken iedereen die de hulp mogelijk heeft gemaakt. Tijdens deze actie zijn er 45 gezinnen geholpen. Voor de mensen is het fijn dat er elders op de wereld aan hen gedacht wordt en dat er geholpen wordt om het leven wat draaglijker te maken. onder

Januari 2022 Hoe ons team te werk gaat nabij Herat.

In de video hierboven ziet u een kleine impressie van dia’s en een korte film over hoe ons team te werk gaat.

Gezien het beperkte budget kunnen we onmogelijk iedereen helpen. De meest schrijnende situaties worden opgespoord.

Vervolgens wordt een eenvoudige inventarisatie gemaakt; aan welke goederen is de meeste behoefte? De uitkomst wordt besproken  met de mensen van Stichting Help Afghanistan in Nederland. 

Daarna gaan de mensen op pad om de groothandelaren te bezoeken en te onderhandelen. 

Pas als de prijzen zijn overeengekomen wordt het geld bij de bank opgehaald om vervolgens de inkopen te doen. 

Hier zien we onze mensen langs een provisorisch kampje lopen, zij moeten bepalen wie de hulp het meest nodig heeft. Geen gemakkelijke opgave; er is veel armoede, ellende en ontbering. Toch houden zij de moed erin! Zij laten zich niet uit het veld slaan door de ‘overdosis’ aan problemen die zij dagelijks onder ogen krijgen.

Januari 2022
Onderhandelen hoort erbij...

In dit filmpje ziet u dat onze mensen op pad gaan om inkopen te doen. Er wordt flink onderhandeld, onze mensen vertellen dat de goederen voor de allerarmsten zijn bestemd. Dit heeft er gelukkig toe geleid dat we voor hetzelfde geld meer goederen konden kopen.  

Januari 2022
Hopelijk blijft de Stichting Help Afghanistan ons helpen...

De ‘zus’, de stichting, heeft ons geholpen zodat wij de koude nachten konden doorkomen. We bedanken haar hartelijk, we hebben deze hulp echt nodig!

 

December 2021
Bedankt!

Deze mensen bedanken de Stichting Help Afghanistan hartelijk voor de geboden hulp. Niet alle mensen dragen gezichtsbedekkende kleding; dit verschilt per regio. De emotionele uitdrukking is voor niet- Afghanen misschien niet te zien, maar hun dank is er niet minder om! 

De mensen zijn erg blij dat zij weer even vooruit kunnen. En dit alles dankzij de donaties die wij hebben ontvangen.

 

Een medewerker van ons team in Paghman in gesprek met de lokale bevolking. Zij doen allen hun best om er het beste van te maken. 

December 2021
Wegwerkzaamheden!

Dit jongetje heeft geen vader meer. Om wat te verdienen vult hij de gaten in de weg met behulp van schep en kruiwagen, in de hoop dat de chauffeurs hem wat geld geven. Ons team ziet dit en stapt uit om ook wat geld te geven. Tevens wordt zijn naam opgeschreven voor een volgend voedselpakket. Ook krijgt de jongen de tip om in deze kou dit werk niet te doen…

December 2021
Straatverkoop...

Ons team kwam deze twee kinderen tegen die wat proberen te verdienen met de verkoop van groente. Ook zij zijn nu bekend met de stichting in de hoop dat de toekomst voor hen wat gemakkelijker wordt. De medewerker die u hier ziet (en bij de twee video’s hierboven) is afgestudeerd aan de universiteit van Kabul, maar heeft geen werk. Hij is één van de mensen die zich belangeloos inzet voor onze stichting.

10-11 december 2021
De werklocatie.

Paghman, december 2021. Dit is de locatie van waaruit ons team werkt. Op de achtergrond de eenvoudige ruimte waarin ons team zijn intrek heeft genomen.

November 2021
Stichting Help Afghanistan in voorbereiding.

Voordat in december 2021 de Stichting Help Afghanistan werd opgericht, heeft onze voorzitter al contact gezocht met mensen in Afghanistan die bereid wilden zijn om in de toekomst de op te richten stichting te ondersteunen en het werk ‘in het veld’ uit te voeren. 

Er is toen een bedrag overgemaakt om te kijken hoe één en ander verloopt. En vooral om te leren of de doelstellingen realistisch zijn. Toen was nog niet bekend in hoeverre er benodigde goederen verkrijgbaar waren en of er benzine voor de voertuigen beschikbaar zou zijn. 

Een onzekere tijd, maar er is toen wel doorgezet! 

Vanaf dat moment hebben wij direct aan de medewerkers gevraagd of zij alle acties wilden filmen.

 
 
 

De eerste producten worden gekocht...

De gekochte goederen zijn ingeladen. De medewerker: “Beste Farida (voorzitter, red.), we hebben producten gekocht.” Dan vraagt hij aan de jongens: “Hebben jullie alles in de auto gezet?”

Alles ingekocht...

“We hebben nu alles ingekocht, ook de handtassen om de producten te kunnen verdelen”. Alles was verpakt in grote zakken. Als deze verpakkingen op de uitdeellocaties open worden gemaakt, gaat er veel verloren. Daarom wordt alles verdeeld in kleinere hoeveelheden, afgestemd op de gezinnen. 

 

En dan naar huis...

De jongens zijn gemotiveerd en helpen actief mee. “Beste Farida, kijk, ik neem het nu allemaal mee naar huis om er voedselpakketten van te maken”. 

Hebben we alles?

Ja, we hebben alles om de pakketten samen te stellen.